TV der bevæger dig

Eva Kjer Hansen i politisk modvind

Eva Kjer Hansen er blevet haglet ned af forskerne i forbindelse med Landbrugspakken. Foto: Tais Tullin, TV SYD

Enhedslisten kritiserer miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens (V) for at have håndteret sagen om landbrugspakken dårligt.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har mange modstandere i kampen om landbrugspakken, og blandt andet Enhedslistenr beskylder hende for at vildlede Folketinget.

Folketingsmedlem Henning Hyllested kritiserer både landbrugspakken og ministerens måde at håndtere kritikken:

- Landbrugspakken som den ser ud nu belaster vores vandmiljø i åer og fjorde. Den er mere af det samme, siger Henning Hyllested til TV SYD

Tirsdag er der hasteindkaldt til forskerhøring i Folketinget om landbrugspakken. Seks ud af syv indkaldte eksperter – også dem, blå blok har indkaldt – understreger, at regeringens regnemetode er højst problematisk. 

- Det værste er, at der er fusket med tallene. Det ligner jo et sminket lig. Vi er blevet vildledt - og vi har ikke haft en chance som menige folketingsmedlemmer for at kunne sætte os ind i sagen, siger Henning Hyllested.

Medlem af miljø- og fødevareudvalget for Dansk Folkeparti, Hans Kristian Skibby, bakker dog fortsat op om ministeren:

- Jeg anerkender, at forskere har været meget kritiske over for landbrugspakken, men jeg køber ikke alle skrivebordsberegninger. Jeg tager kritikernes ord som en partshøring - og ikke en sandhed, siger han til TV SYD.

Selv har Eva Kjer Hansen flere gange gentaget, at den nye landbrugspakke, som skal forbedre forholdene for landbruget, samtidig vil gavne miljøet.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden