Eva Kjer Hansen vil holde øje med landmænd

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen vil holde øje med, at landmændene følger Fødevareministeriets handlingsplan.

Fødevareministeriet er kommet med en handlingsplan for, hvad man vil gøre for at begrænse MRSA. Og Eva Kjer Hansen vil holde øje med, at landmændene følger planen.

- Jeg vil holde øje med, om landmændene nu følger op på det, vi har aftalt, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i aftenens 19.30-udsendelse på TV SYD og uddyber:

- At de begrænser antibiotikaforbruget, som jeg betragter som meget vigtig, at de sørger for at imødekomme de her hygiejnebestemmelser om blandt andet at tage bad, efter man har været i stalden, og sørge for at det tøj, man har anvendt, bliver i staldens område, så man begrænser den smittefare, der kan være.

Statsrevisionen er ellers ude at kritisere Fødevareministeriet i en ny rapport for ikke at gøre nok ved MRSA-problemet. Eva Kjer Hansen understregede her til aften, at hun ville gøre sit bedste for at begrænse MRSA.

- Jeg vil understrege, at vi gør vores yderste fra myndighedernes side for simpelthen at blive klogere på, hvad det er, der kan begrænse den her spredning af MRSA, og der samarbejder vi med andre lande, fordi vi simpelthen mangler noget mere viden, siger Eva Kjer Hansen.