Evighedsskoven skal sikre fremtidens drikkevand

Første spadestik til en ny skov med 65.000 træer blev mandag taget i Lunderskov. Den skal sikre fremtidens generationer rent drikkevand.

Rent drikkevand er mange år undervejs. Det vand, der er i hanen i dag, faldt som nedbør i år 1834.

Derfor tog forsyningskoncernen Ewii mandag første spadestik til en ny skov ved Trudsbro Vandværk mellem Lunderskov og Kolding. Evighedsskoven, som kommer til at bestå af 65.000 træer, skal sikre rent drikkevand for de kommende generationer.

- Heldigvis har vi rent vand de fleste steder. Men vi begynder også at se, at det bliver forurenet. Det er problematisk, hvis det er den rene ressource, vi gerne vil have, siger geolog hos EWII Koncernen, Ole Silkjær, til TV SYD.

quote

Skoven er helt afgørende for at sikre, at lokalbefolkningen har rent drikkevand.

Lars Chr. Lilleholt, Energi-, forsynings- og klimaminister, Venstre

Trænerne er med til at sikre, at jorden ikke bliver dyrket – og der derfor ikke kommer pesticider eller andre stoffer ned i jorden, tæt ved grundvandsboringerne i området.

4.D fra Fynslundskolen og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (Venstre) plantede mandag de første af de i alt 65.000 træer.

- Der er meget fokus på, at vi sikrer miljøet omkring vores vandboringer og vandforsyning. Skoven er helt afgørende for at sikre, at lokalbefolkningen har rent drikkevand, sagde Lars Christian Lilleholt.

Når den nye skov er vokset op, så skal den også fungere som rekreativt område for områdets borgere.