TV der bevæger dig

Få overblikket: Sådan fordeler de sydjyske mandater sig.

Foto: ThinkFoto.dk

Folketingsvalget anno 2015 udviklede sig til at være noget af en gyser. Her får du overblikket over, hvordan stemmerne og mandaterne har fordelt sig i Sydjyllands Storkreds.

Dansk Folkeparti er den helt store vinder her i Syd- og Sønderjylland. De går to mandater frem, og kan efter valget sætte sig på seks mandater i Folketinget. Derudover går også Liberal Alliance frem, og får et ekstra mandat. De har dermed to mandater.

Valgets helt store tabere i Sydjyllands Storkreds blev Konservative og SF. Begge partier går massivt tilbage, og får slet ingen mandater. Dermed er profilerne Mike Legarth (K) og Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) ude af Folketinget.

Ligesom i resten af landet er det også her i Sydjylland gået tilbage for Venstre. Så selvom de vinder regeringsmagten, så må de vinke farvel til to mandater i Sydjyllands Storkreds. Dermed bliver der drama om, hvordan pladserne fordeles, når de personlige stemmer gøres op i løbet af fredag.

Også hos Radikale Venstre må de vinke farvel til et mandat. Her bliver det højest sandsynligt kun den ene af partiets nuværende to folketingspolitikere, Lotte Rod og Marlene Borst Hansen, der får lov at fortsætte på Borgen.

Se mandaternes fordeling i skemaet herunder:

titel hvis man ønsker

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden