F 16-fly fra Skrydstrup angriber nu også mål i Syrien

F 16-kampfly fra Flyvestation Skrydstrup udstationeret på Incirlik-basen i det sydlige Tyrkiet har nu for første gang angrebet mål i Syrien.

 F 16-kampfly fra Flyvestation Skrydstrup udstationeret på Incirlik-basen i det sydlige Tyrkiet har i den seneste uge for første gang angrebet mål i Syrien, nærmere bestemt i den syriske provins Al Raqqah.

Det oplyser Forsvaret på sin hjemmeside

Ud over mål i Syrien har de danske F 16-fly i den seneste uge deltaget i operationer over de irakiske provinser Al Anbar, Ninawa, Dahuk, Erbil og Salah Ad Din.

Missionerne har omfattet angreb på kommando- og kontrolfaciliteter, våbenlagre, kampstillinger og fjender i bygninger. Endelig har F-16 flyene også udført overvågningsopgaver og indsamlet efterretninger.

Det danske angreb i Syrien er ifølge Forsvaret sket sammen med "andre koalitionslande".

De danske kampfly og et personel på omkring 100 personer fra Skrydstrup har siden 17. juni været udstationeret på Incirlik-basen i det sydlige Tyrkiet, har tidligere fløjet overvågnings- og efterretningsmissioner over Syrien og hidtil alene kastet bomber over Irak.

I alt har de danske fly siden 17. juni kastet 93 bomber på 67 missioner.

F 16-flyene og mandskab fra Flyvestation Skrydstrup skal efter planen være udsendt i samlet seks måneder som del af den amerikansk ledede koalition, Inherent Resolve.