Få en SMS og undgå rykkergebyr til kommunen

Nu kan borgerne i Esbjerg Kommune få en SMS fra kommunen ugen før en rykker på en ubetalt regning dumper ind i postkassen.

Esbjerg Kommune tilbyder nu  at sende en gratis SMS-meddelelse, når betalingsfristen er overskredet.

Meddelelsen kommer ugen før en eventuel rykker med gebyr dumper i den digitale postkasse. På den måde kan man blive mindet om, at der ligger en ubetalt regning, som bliver større om en uge, hvis ikke den bliver betalt.
 
Dermed slutter Esbjerg sig til en ordning, som flere andre kommuner allerede bruger. I første omgang er det regninger for børnepasning i dagpleje, vuggestue, børnehave, SFO-betaling, kulturskolen og ejendomsskat, som er tilmeldt ordningen. Senere kan der komme flere betalinger med i ordningen. Det fortæller Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.
 
En kommunal rykker koster typisk 250 kroner. Selvom mange borgere har tilmeldt deres betalinger til betalingsservice, så glemmer de let kommunale opkrævninger, når et barn netop er startet i børnehave, SFO eller kulturskolen, og forældrene har overset regningen i den digitale postkasse. Eller hvis man lige har købt hus og endnu ikke har fået tilmeldt ejendomsskatten til betalingsservice.