Få et gratis energi-tjek af dit hus

Esbjerg Kommune giver nu bolig-ejere et gratis energi-tjek.

Private boliger er en af nøglerne til at reducere CO2-udledningen. Derfor gør Esbjerg Kommune det nu nemmere for boligejere at komme i gang med at bruge mindre energi i boligen.

Første skridt er et gratis energitjek. Tjekket begynder med, at boligejeren bruger en onlineberegner og resultatet kan lede frem til et besøg af en energirådgiver.

- De færreste boligejere er klar over, hvor store beløb de i mange tilfælde kan spare på deres energiregning med relativt simple forbedringer. Bor man i et ældre hus, er det en oplagt mulighed for at komme i gang. Men man skal altså være hurtig, hvis man vil bruge det gratis tilbud, siger formanden for Plan & Miljøudvalget John Snedker (S) i en pressemeddelelse.

Håbet er, at mange boligejere vil bruge det gratis tilbud for det vil hjælpe kommunen med at nå målet om at reducere CO2 udledningen med 30 procent inden 2020.

Efter at have indtastet oplysningerne kan boligejeren med det samme se på skærmen, om der er mulighed for at spare penge ved at gennemføre forbedringer som for eksempel efterisolering, udskiftning af vinduer, varmepumper og andre installationer. For hver foreslået forbedring kan boligejeren desuden se den forventede pris, den mulige besparelse, og hvor lang tid det vil tage at tjene investeringen hjem.