For få handicappede på stemmesedlerne

Spastikere, udviklingshæmmede og handicappede er næsten ikke-eksisterende på kandidatlisterne til kommunalvalget i november. I Trekantområdet er der kun fire handicappede, aktive politikere.

På landsplan er der kun cirka 20 handicappede, der stiller op til kommunalvalget den 19. november, viser en rundspørge blandt medlemmer af Dansk Handicapforbund.

Og det er ikke nok, mener landsformand i Dansk Handicapforbund, Susanne Olsen.

- Hvis man ser på mennesker med handicap i forhold til befolkningen, er det ti procent af befolkningen. Ergo kunne man så også håbe på, at det var ti procent af kandidaterne, der på en eller anden måde har berøring med handicapverdenen, og det er det ikke, siger Susanne Olsen til P4 Trekanten.

- Det er meget vigtigt, at vi deltager i det politiske liv også. På den måde ser man jo mangfoldigheden, siger Susanne Olsen.

Radikal spastiker

30-årige Rasmus Lund Sørensen er spastiker og en af de fire, handicappede valgkandidater i Trekantområdet.

- Der er mange handicappede, som bare sidder dehjemme og ikke er interesserede i politik, siger Rasmus Lund Sørensen, der stiller op for de Radikale i Kolding.

Ved at komme ind i byrådet, håber Rasmus Lund Sørensen blandt andet at aflive myter om handicappede og bidrage med emner fra den verden, han kender.

- Qua at jeg også sidder i kørestol, kan jeg også bidrage med nogle ting, som mange ikke-handicappede ikke tænker på. For eksempel indgangsforhold, hvordan fliserne ligger i gågaden, ledsageordningen eller løn til handicapmedhjælpere, siger Rasmus Lund Sørensen.

Fredag fortalte TV SYD om den 24-årig Jesper Pyndt Christiansen, som er lynopstillet for Venstre i Kolding. Han er udviklingshæmmet, men har altid interesseret sig for politik.