Få overblikket: Sådan markeres 6. Juli-Dagene

6. Juli-Dagene i Fredericia byder på mange oplevelser. Det er muligt at komme på alt fra historiske byvandringer til at smage street food anno 1849.

Der er rig mulighed for at mindes ’Slaget om Fredericia’ denne uge. Fra den 5. juli til den 8. juli er gaderne i Fredericia fulde af musik og fest, når byen fejrer den historiske sejr, der fandt sted den 6. juli 1849.

Der er mange ting at opleve til 6. Juli-Dagene i Fredericia. I Kirkestræde bliver tiden skruet tilbage til 1849. Det vil være muligt at smage street food anno 1849, gå på opdagelse i historiske boder og opleve gadeteater og folkemusik. Det er også muligt at blive klogere på den historiske begivenhed. Her er nogle af de ting, du kan opleve:

5. juli

Festlighederne starter allerede i dag den 5. juli. Her kan du tage med på en bus- og sejltur i general Olaf Ryes fodspor. Der er afgang fra Bymuseet kl.15.15.

Klokken 16.00 fortæller Bymuseets guide Lis Holtegaard om tiden efter den 6. juli 1849, hvor granaterne regnede ned over byen. 

Klokken 16.00 stiller vagter i gamle uniformer op ved Krigergraven.

6. juli

Fra klokken 7.00 er der gratis kaffe og morgenbrød til de første 1000 gæster i teltet på J.B Nielsens Plads.

Procession med flag og orkestre begynder fra Bülows Plads klokken 11.00. Processionen starter som en sørgemarch og går derefter over i en sejrsmarch.

Klokken 14.00-15.30 er der byvandring til de kvarterer, der blev hårdest ramt under slaget. Karsten Sørensen, arkivar ved Bymuseet, fortæller historien om Fredericia under belejringen og slaget. Der er afgang fra Bymuseet.

5. juli til den 8. juli

6. Juli Jazz & Blues Festival foregår omkring Tøjhuset og i teltet på J.B Nielsens Plads. Der er koncerter alle dagene, og de er gratis.

Få overblikket over alle begivenhederne her.

Se med i TV SYD i aften klokken 19.30, hvor vi sender live fra festlighederne i Fredericia.