TV der bevæger dig

Får lov at bygge terrasse efter otte år i støjhelvede

Peter Bøgh Petersen har efter otte års kamp vundet over Naturstyrelsen og får lov at flytte sin terrasse væk fra støjhelvedet.

Nu må terrassen lægges til højre for huset, så bygningen kan skærme for støjen.

Peter Bøgh Petersens ejendom tæt på motorvejsbroen. Nu må han flytte terrassen fra sydsiden til nordsiden.

1 af 3

Peter Bøgh Petersen har efter otte års forgæves kamp endelig fået lov at flytte sin terrasse væk fra støjhelvedet ved Lillebæltsbroen. Miljøklagenævnet har omstødt Naturstyrelsens afvisning.

Som omtalt i TV SYD i februar har Peter Bøgh Petersen sin terrasse liggende 50 meter fra Lillebæltsbroen. Han har i otte år søgt om at flytte terrassen om på den anden side af huset, som på den måde kan virke som støjværn.

Men nej. Huset ligger for tæt ved Lillebælt ? og en nu terrasse vil ?fremstå meget markant i kystlandskabet?.

Men den afgørelse er Natur- og Miljøklagenævnet lodret uenig i:

- Den ansøgte terrasse på grund af sin placering på husets nordside vil ikke få nogen reel indflydelse på kystlandskabet, da bebyggelsen ikke kommer nærmere kysten, ligesom motorvejsbroen ? der ligger umiddelbart op til ejendommen ? i forvejen er et meget dominerende element i landskabet.

- Det har været en sej kamp, men nu har vi endelig vundet, siger Peter Bøgh Petersen til Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

Avisen har også talt med fundktionsleder Nina Herskind i Naturstyrelsen. Hun siger, at klagenævnets afgørelse ligger tæt op ad Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse:

- Normalt får man ikke lov til hævede terrasser inden strandbeskyttelseslinien, men nævnet har ment, at dette var et helt særligt tilfælde, siger hun til Jyllands-Posten.

08:20 Luk video

TV SYDs indslag fra 26. fabruar i år.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden