TV der bevæger dig

Får støtte til computere ved sengene

Patienterne kan få adgang til internettet - eller se tv på de nye computere, som skal indkøbes i Horsens. Billedet er fra dialyseafdelingen, hvor computere allerede bruges ved sengene i dag, når patienterne er i dialyse i timevis.

Computerene kan give instruktionsfilm for patienterne - eller lægerne kan bestille prøver.

1 af 2

Hospitalsenheden Horsens modtager mandag 250.000 kr. til et banebrydende projekt, som skal skaffe computere ved sengene, som skal bruges både af personale og patienter.

Pengene kommer fra Gurli og Hans Engell Friis Fond - og de skal bruges på Akutafdelingen i Horsens.

Bed side terminal

Det banebrydende ved projektet er, at afdelingen får opsat ?bed side terminaler? og derved flytter kontoret med ud til patientens seng, så opgaverne kan udføres i tæt dialog og samarbejde med patienter og pårørende.

Læger og sygeplejersker kan dokumentere alt på stedet - i stedet for at gå frem og tilbage fra en computer på kontoret. Der kan også bestilles prøver og hentes svar under stuegang.

Adgang til internet

Men også patienter og pårørende kan have glæde af de nye terminaler. Bl.a. kan de se film, tv, instruktionsmateriale, læse mails og have internetadgang fra sengen.

Og patienten kan tilkalde en sygeplejerske via skærmen i stedet for den gammeldags snor...

Banebrydende

Skærmene, som skal indkøbes, er ikke tidligere set i Danmark. Det bliver et nyt gennembrud for behandlingen af og med patienten.

- Det er banebrydende, at vi kan flytte kontoret med ud til patientens seng, så vores medarbejdere vil kunne udføre langt flere opgaver i tæt dialog og samarbejde med patienter og pårørende, frem for at bruge tid på at gå frem og tilbage mellem patient og kontor, siger ledende overlæge i Akutafdelingen, Ove Gaardboe. Det vil højne kvaliteten, men også gøre vores arbejde mere effektivt. Patienterne får mere indblik i egne behandlinger og adgang til information om egen sygdom.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden