Faber taber titlen - Simone Lange ny overborgmester

Simon Faber fra Sydslesvigsk Vælgerforening tabte søndag overborgmestertitlen i Flensborg til Simone Lange. Hun vandt med over halvdelen af stemmerne.

Det blev et stort nederlag for Simon Faber og Sydslesvigsk Vælgerforening, da Flensborgenserne var i stemmeboksen søndag.

Den siddende overborgmester, Simon Faber, fik langt fra nok stemmer til at beholde borgmesterkæden. Han fik 22,8 procent af stemmerne.

Simone Lange, der er kandidat for CDU, SPD og De Grønne, vandt stort med 51,4 procent af stemmerne og overtager Simon Fabers kontor den 1. januar 2017, hvor hun skal sidde i seks år. Hun bliver dermed den første kvíndelige overborgmester i byen.

De to øvrige kandidater ved valget, Jens Drews og Kay Richert, fik henholdsvis 8,3 procent og 17,6 procent af stemmerne.

I Flensborg kom lussingen til den siddende overborgmester som et chok.

- Det er et meget stort slag i ansigtet på Simon Faber og partiet, det scenarie var der ikke nogen af os, der havde forberdt os på. Det er et kæmpe nederlag for SSW, siger Jørgen Møllekær, chefredaktør på Flensborg Avis.

Simon Faber har med sin danske baggrund haft en fordel i grænsesamarbejdet, og det kan blive en udfordring for Simone Lange, mener Jørgen Møllekær.

- Simone Lange har en tysk baggrund og vil også gerne det dansk-tyske samarbejde, hun har så bare den ulempe, at hun kan ikke ret meget dansk. Det er ofte en praktisk hæmsko hverken at kunne sproget eller kulturen på den anden side, siger han. 

Simone Lange er socialdemokrat og har i valgkampen slået på de sociale spørgsmål i Flensborg, som til daglig kæmper med stor arbejdsløshed og børn, der lever under fattigdomsgrænsen.