Face to face møder skal foregå på nettet

Horsens Kommune fortsætter succesen med at bruge online videomøder til at styrke dialogen med borgerne.

I Horsens Kommune har online møder mellem borgere med funktionsnedsættelser, eksempelvis psykisk syge eller borgere med hjerneskader og deres vejledere gennem en længere periode været et hit.

Og siden efteråret har en række borgere med alkoholproblemer også kunne tale med kommunens rådgivere via videomøder over nettet.

De gode erfaringer skal nu afprøves hos en helt ny målgruppe, anbragte børn og unge. Fra februar måned kommer en lille håndfuld anbragte børn og unge også til at kunne benytte sig af videomøder, når de skal tale med deres kontaktpersoner i kommunen.

Det skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

- Børn, der er anbragt, har behov for en nem adgang til deres rådgiver. Vi ser en god mulighed med video, da det kan løfte vores rådgivning og give en tættere og oftere dialog. Vi har i kommunen fokus på at give børnene så gode forløb som muligt, og da langt de fleste af børnene er velbevandret i at bruge smartphones, tablet, computer er det oplagt at tage de nye teknologier i brug i dialogen med dem.

Helt konkret kan det betyde, at vi eksempelvis nemmere og hurtigere kan give dem en direkte vejledning i, hvad meningen er med et brev, de lige har modtaget, forklarer familiechef Ebbe Knabe fra Horsens Kommune.

Der kan på længere sigt også være mulighed for at anvende videodialogen til andre end de anbragte børn. Horsens Kommune ser eksempelvis også et potentiale i at anvende video i samtaler med forældre, skoler og dagsinstitutioner.