TV der bevæger dig

Facebook-kamp mod regelrytteri

Regionsrådsformand Carl Holst har fået sine hænder bundet. Det er forsiden i en ny kampagne, som Region Syddanmark indleder på Facebook. Kampagnen skal bekæmpe regelrytteriet.

- Hvis vi i Danmark kunne løse alle problemer ved hjælp af regler, så var problemerne nok løst for længst. Formålet med kampagnen er at få ryddet op i mængden af bureaukrati og regler, så medarbejderne i det offentlige kan bruge deres tid på det vigtigste ? nemlig at løfte deres kerneopgaver bedst muligt, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

Overadministration

- Alt for mange steder i det offentlige findes der regler, som er med til at gøre det besværligt at være borger eller medarbejder.

- Overadministration er kun blevet værre i de senere år, og det koster samfundet penge. Penge som kunne være brugt til at skabe vækst og arbejdspladser. På samme måde fjerner regelrytteriet tilliden til de medarbejdere, der skal levere velfærdssamfundets ydelser, siger Carl Holst.

Borgerne - og måske især firmaer - kan skrive deres forslag på facebook (www.facebook.com/stopregelrytteriet) eller på mail (stopregelrytteriet@regionsyddanmark.dk)

Målet er at få gjort op med, at regler er svaret, hver eneste gang der opstår problemer eller enkeltsager.

- Jeg vil gerne understrege, at dette ikke er en ?pege fingre?-kampagne. I min optik har alle partier været stort set lige gode om, at vi har fået så mange regler, og jeg har sikkert også selv i løbet af min tid som amtsborgmester og nu som regionsrådsformand været med til at indføre regler, som senere har vist sig ikke at fungere efter hensigten. Målet med kampagnen er at få eksemplerne på bordet, så vi fremover kan bruge flere kræfter på sund fornuft og mindre tid på regler og dokumentation, siger Carl Holst.

Kampagnen kører på Facebook frem til 21. december, og regionsrådsformanden lover, at henvendelserne vil blive taget alvorligt.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden