Fællesspisning giver julehjælp til fattige

Indbyggerne i Ødsted og Jerlev sogne begyndte at spise sammen. Det gav overskud, og nu er der råd til julehjælp til sognenes fattige borgere.

De seneste fire år har der været fællesspisning en gang om måneden skiftevis i Ødsted og Jerlev - arrangeret af kirken.

Også torsdag aften mødes en stor flok af sognenes indbyggere for at spise sammen, og menuen står den på klassisk julemad. Flæskesteg, sovs og kartofler med rødkål. 

Det hele startede med en beskeden ide, men allerede første gang, der var fællesspisning, mødte der 70 mennesker op. Og siden da, har ordningen været en kæmpe success. Hver måned mødes mellem 100 og 150 indbyggere fra Jerlev og Ødsted for at spise sammen, og det varmer sognepræstens hjerte. 

- Det er skønt. Det er vigtigt for fællesskabet, det er vigtigt for byen og for sammenholdet. Og så er det vigtigt for dem der kommer og for de frivillige, der har et godt fællesskab omkring at stille det an, siger sognepræst i Jerlev og Ødsted sogne, Martin Bonde Eriksen til TV SYD. 

Udover at både gæster og frivillige ved arrangementerne har glæde af at spise sammen, så får sognenes fattige familier nu også glæde af den succes fællesspisningerne er blevet til. De har nemlig givet et uventet overskud på 10.000 kroner.

De penge deles nu ud som julehjælp til fattige familier i Jerlev og Ødsted.

quote

- Det er en tid, hvor der er store forventninger til, hvordan julen skal være.

Martin Bonde Eriksen, Sognepræst, Ødsted og Jerlev sogne.

Sognenes præst, Martin Bonde Eriksen er glad for at pengene kan gøre en forskel.

- Det er en tid, hvor der er store forventninger til, hvordan julen skal være. Der er en klar fornemmelse af, at der skal være gaver på bordet, og der skal være god mad på bordet, og hvis der er nogen familier, der ikke har råd til det, så kan de nemt føle sig udenfor. Det er vigtigt for os, at de ikke gør det, forklarer Martin Bonde Eriksen til TV SYD.

Alt er optaget til aftenens fællesspisning.
Alt er optaget til aftenens fællesspisning.
Foto: Pernille Keller Sand, TV SYD