Fængslet åbner dørene

Torsdag den 17. maj åbner FÆNGSLET i Horsens. Bag ringmuren kan man fremover komme på museum, til koncerter, konference og meget mere.

Fængselsmuseet er et af de tilbud FÆNGSLET har at byde på ud over konference- og koncertformål. Fra 17. maj kan museumsgæster komme i nærkontakt med de sidste 153 års fængselsliv og gå rundt i forskellige dele af det tidligere statsfængsel fra rockergangen til fængselskirken.

Museum Horsens står bag Fængselsmuseet, og museet har med udgangspunkt i sin helt unikke fængselssamling etableret en særudstilling i det tidligere sygeafsnit.

Nænsom renovering

Helt frem til åbningen har der været livlig aktivitet af håndværkere, da det har været nødvendigt at foretage reparationer nogle steder, ligesom der er etableret nye toiletter, internet og lavet elarbejde.

- Vi ser det som en kvalitet, at rummene på FÆNGSLET står så uberørte som muligt. Det er den lille tekst skrevet på væggen med kuglepen og slidmærkerne på døren fra vagternes nøglebundt, der giver huset sjæl og er med til at fortælle dets historie, siger projektkoordinator Claus Pettersson.