Fængslet for kobbertyveri til en million

To mænd fra Nordsjælland blev onsdag fængslet i et lukket grundlovsforhør i Kolding. De sigtes for omfattende tyverier af kobber og andre metaller til omkring en million kroner.

Politiet er tavse omkring efterforskningen, men der er muligvis tale om, at de to mænd tilhører en bande, som har specialiseret sig i at stjæle metaller, skriver JydskeVestkysten torsdag.

Del af bande?

Mændene, der begge er i 30'erne, blev anholdt efter et tyveri natten til mandag hos firmaet Kemp Lauritzen på Albuen i Kolding. Her blev stjålet kabeltromler og metaller i større mængder.

De to mænd sigtes også for at have stjålet en større trailer hos firmaet til at køre tyvekosterne væk på.

Politiet i Kolding holder kortene tæt ind til kroppen omkring efterforskningen. Grundlovsforhøret blev derfor holdt for lukkede døre, da det formodes, at der er medgerningsmænd.

JydskeVestkysten erfarer, at politiet har en formodning om, at de to nu fængslede mænd, er en del af en større bande, der har specialiseret i at stjæle metaller og kobber. Alene Kolding-området har det seneste års tid været meget plaget af disse tyverier.

- Selvom der kan være tale om metalskrot, så er det kostbart og kan indbringe en del penge, siger vicepolitikommissær Henrik Dam, Kolding Politi, til avisen.

Sigtes for flere

Foruden tyveriet i weekenden sigtes de to sjællændere for at kobbertyveri hos Bravida på Fabriksvej i Kolding natten til den 2. oktober.

Her blev stjålet metal for en halv million kroner.

Ved det seneste indbrud er der stjålet metal for en halv million, bekræfter direktør Knud S. Degenkolw fra firmaet Kemp & Lauritzen til TV SYD.

- Vi ved godt, at den slags varer er eftertragtede, så de opbevares forsvarligt. Tyvene er brækket ind gennem et rum for at komme ind til det lokale, hvor kobberet opbevares.

Firmaet har opplevet flere tyverier, bl.a. et på hovedafdelingen på Sjælland, hvor der forsvandt metalfor over en million.

- Vi har også oplevet, at tyve har klippet hul i hegnet om fredagen. Men vi har opdaget det, og desværre har de ikke gennemført indbruddet, når vi lå på lur efter dem, fortæller Knud S. Degenkolw.