Fængslet lyser op - igen

Torsdag aften fik den nye lyssætning på Fængslet i Horsens debut.

I 153 år var det lyset fra cellerne, der mindede borgerne i Horsens om, at byen husede kriminelle med længere fængselsstraffe foran sig.

De sidste indsatte blev flyttet ud af, hvad der dengang hed Horsens Statsfængsel, i 2006, men nu skal der igen spredes lys fra det tidligere fængsel, der i dag er et museum med plads til events som koncerter og konferencer.

- Det har været et stort ønske længe at kunne få en lyssætning, der kunne lyse på en mere positiv måde, fortæller eventkoordinator ved Fængslet, Nana Renée Andersen.

Hele bygningen i lysfigurer

Det er donationer fra Sydbank Fonden, Asger Nielsens Fond, samt TurismeVækst-prisen 2017, som Fængslet vandt i Region Midtjylland, der får det gamle statsfængsel til at lyse op.

Fra torsdag den 1. november lyses Fængslets vest- og nordside op af lamper og spots i aftenens mørke timer. Ifølge Fængslet vil det kunne ses af alle, der kører ind mod Horsens fra de store indfaldsveje, fra motorvejen, og af passagererne i togene mellem Aarhus og København – Håbet er at få øst- og sydsiden med også.

- Drømmen er, at vi skal lyse hele fængslet op, siger Nana Renée Andersen.

Virksomheden Kollision, der står bag det tekniske, har også gjort det muligt at sætte såkaldte stencils over lamperne, der dermed viser figurer på fængselsmurene. Så til jul kan horsensianerne og turister i byen nyde synet af blandt andet juletræer på de gule mursten.