TV der bevæger dig

Fængslet for skud mod knallertkører

00:54

Arkivfoto

1 af 2

En 50-årig mand blev mandag i Retten i Esbjerg varetægtsfængslet i fire uger for at have skudt en ung mand i hovedet med et kraftigt luftgevær. Han fortalte i retten, at han i irritation over nogle unge menneskers knallertkørsel ville skræmme dem.

00:54 Luk video

Hvad der tilsyneladende først så ud til at være en knallertulykke i Esbjerg, viste sig at være noget helt andet.

Søndag aften kl. 21.40 blev en 17-årig mand bragt ind på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg fra Grådybet / Gl. Vardevej i Esbjerg. Han var tilsyneladende styrtet på knallert og havde læsioner i hovedet.

Ved en nærmere undersøgelse blev det imidlertid konstateret, at den unge mand havde et indskudshul i hovedbunden, og ved en scanning blev det afsløret, at der fortsat sidder et blyhagl i hjernen.

50-årig anholdt

Politiets efterforskning natten igennem førte til en 50-årig mand. Han har erkendt, at han fra en altan i en lejlighed på bagsiden af Gl. Vardevej med et kraftigt luftgevær havde skudt mod og ramt den 17- årige i hovedet.

Den unge mand er overført til Universitetshospitalet i Odense, og hans tilstand er kritisk.

Den 50-årige gerningsmand tilstår de faktiske omstændigheder og blev fremstillet i grundlovsforhør i retten i Esbjerg ved middagstid.

Irriteret

Han fortalte i retten, at han i irritation over nogle unge menneskers knallertkørsel ville skræmme dem.

Derfor skød han med geværet, og han har forklaret, at han ville ramme knallerten, men han ramte altså den 17-årige i hovedet.

Sigtet for vold

Han er i første omgang sigtet for "kvalificeret vold". En sigtelsen, der kan ændres til noget mere alvorligt, afhængig af hvor skadet den unge mand er. Hvis lægerne skønner, at han har været i livsfare, kan sigtelsen ende med drabsforsøg, oplyser politiet til TV SYD.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden