Færdselsstyrelsen går ind i sagen om Mandøs traktor-busser

De seneste dage har der været adskillige historier om trafiksituation med Mandøs traktor-busser. Nu er Esbjerg Kommune inviteret til møde med Færdselsstyrelsen og Syd- og Sønderjyllands Politi.

Situationen på Mandø er uholdbar, forstår man på politikere og Mandøboere.

Tidligere på ugen sagde Anders Kronborg, formanden for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune, at transportminister Ole Birk Olesen bør gå ind i sagen for at lave en lovændring. Anders Kronborg vil have, at Esbjerg Kommune skal overtage kørslen til og fra øen.

I går fortalte en Mandøboer i TV SYD, at der bliver kørt alt for voldsomt ved det ene traktor-selskab.

Nu har Færdselsstyrelsen, der hører under Transport- og Bygningsministeriet, inviteret Esbjerg Kommune og Syd- og Sønderjyllands Politi til møde hos Færdselsstyrelsen. Det skriver Jydske Vestkysten i dag. Mødet vil finde sted til september måned.

- Det er en fornuftig udvikling i sagen, at Færdselsstyrelsen nu skrider ind. Vi kan ikke være tjent med, at det kører på den her måde, og det gælder både konflikterne i forbindelse med traktorbuskørslen og de to operatører samt de sikkerhedsmæssige aspekter, siger Anders Kronborg til Jydske Vestkysten .