Færgefarten har vind i sejlene

Flere og flere tager færgerne i Syd- og Sønderjylland. Det mærker både Fanøfærgen og Alsfærgen. Særlig ruten mellem Esbjerg og Fanø har i år været godt besøgt i forhold til sidste år.

Selv om samme periode sidste år var god for dem, så er den endnu bedre i år. Alsfærgen kan lægge vækst oven på vækst. I oktober sejlede 1,2 procent flere passagerer over til Bøjden på Sydfyn i forhold til sammen periode året før.

På Fanøfærgen kan de heller ikke få armene ned. I forhold til sidste år har 10,7 procent flere passagerer været med Fanøfærgen fra januar til oktober i år. I rene tal er det 339.791 passagerer, der er sejlet mellem Esbjerg og Fanø.

Ifølge rederiet Færgen er der to grunde til væksten:

- Punkt et er den trafikale ligestilling. Punkt to er et rigtig godt samarbejde med de forskellige turistaktører ude på øerne, siger terminalchef Johnny Hansen. 

Trafikal ligestilling er indført af regeringen. Det betyder, at det skal koste det samme at tage færgen, som hvis man tog bilen. Det har gjort billetprisen billigere.

- Selvfølgelig har billetpriserne noget at sige. Men når vi nu vækster for anden sæson, så er det fordi, der er nogle oplevelser folk kan tage til Fanø efter, siger Johnny Hansen. 

Det er ikke kun Fanøfærgen, der fragter flere. Flere vælger også Alsfærgen som en smutvej mellem Als og Fyn.

- Der vælger folk ruten til som en genvejsrute, frem for at holde i kø på mortervejene, forklarer Johnny Hansen.

Jonny Hansen håber, at væksten fortsætter.

- Det ville da være skønt, men vi må også være realistiske og sige, at vi på et tidspunkt rammer overlæggeren.