TV der bevæger dig

Færgen frygter motorvejen

02:09

En kvart million personbiler om året har hidtil brugt færgen, og færgeselskabet sejler med overskud

1 af 2

Færgen Bitten mellem Hardeshøj og Ballebro kan nemlig allerede nu mærke at mange trafikanter foretrækker den nye motorvej fra Kliplev til Sønderborg fremfor sø- og smutvejen til Nordals.

Chefskipper Søren Nielsen håber dog på at bilisterne vender tilbage og vil foretrække at spare kilometer i stedet for at køre stærkt.

Færgens fart er 14 kilometer i timen, og der er mulighed for at slappe af i de ti minutter turen varer.
På den ny motorvej til Sønderborg kører der også mange bilister til Nordborg. Her er farten 130 kilometer i timen. Spørgsmålet er, hvad det kommer til at betyde for den gamle færgerute.
Den nye motorvej mellem Kliplev og Sønderbor har kun været åben i godt en uge, og har nyhedens interesse. Men for en rejsende, der kommer fra Haderslev, er turen med færgen godt 40 kilometer kortere end turen ad motorvejen. Det betyder en del i disse tider.

En kvart million personbiler om året har hidtil brugt færgen, og færgeselskabet sejler med overskud. Påskedag var der kun personbiler, men til hverdag er der både lastbiler og traktorer, over 5000 om året, og de spiller en væsentlig rolle for økonomien.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu