TV der bevæger dig

Færre ældre falder i Varde

00:24

Arkivfoto.

1 af 2

Hvert femte fald bliver undgået på plejecentrene i Varde, efter at kommunen har sat ind for at forebygge.

Når ældre falder, kan det både koste livsglæde og helbred.

Derfor har Varde Kommune med støtte fra Socialministeriet sat fokus på at forebygge fald, og det virker, viser evalueringen af ?Projekt faldforebyggelse?. 11 procent færre ældre er faldet, og antallet af faldulykker er reduceret med 20 procent:

- Det er meget glædeligt, for vi ved jo, at det virkelig kan gå galt, når de ældre falder. Det går ofte alvorligt ud over helbredet og kan i yderste konsekvens koste nogen livet, så det betyder meget at undgå, at det sker, siger formand for udvalget for social og sundhed Erik Buhl (V).

Medarbejdere på plejecentrene har over et år registreret alle fald, og i samarbejde med sygeplejersker og terapeuter har de sat fokus på, hvordan man undgår fald.

Hjemmebesøg hos ældre

To konsulenter har sideløbende besøgt ældre, der bor i eget hjem. 52 borgere, der tidligere er faldet, har fået råd om, hvordan de undgår, at det sker igen. Aktuelt overvejer man at udbrede tilbuddet til hjemmeplejen.

Socialministeriet støttede med 870.000 kr. fra en pulje til udvikling af bedre ældrepleje. Projektet er slut, men indsatsen fortsætter:

- Projektet har givet de ældre bedre livskvalitet, og samtidig har medarbejderne fået kompetencer til at fortsætte arbejdet. Det betyder meget, at vi har nogle medarbejdere, der engageret går ind i sådan et arbejde, siger Erik Buhl.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu