TV der bevæger dig

Færre i Folketinget for Horsens og Hedensted

Jeppe Mikkelsen, Radikale Venstre, overraskende valgt i Horsens for fire år siden, siger med sikkerhed farvel til Folketinget, da han helliger sig sine studier fremfor politik.

De seneste fire år har Horsens og Hedensted haft valgt fem medlemmer af Folketinget. Efter torsdagens valg kan det være reduceret til kun tre Folketingsmedlemmer.

Ifølge Altinget og valgforsker Søren Risbjerg Thomsens sidste prognose inden valget for, hvordan mandaterne geografisk vil falde med de nuværende målinger, mister Radikale Venstre deres mandat i Horsens og Venstres mandat samme sted er stærkt truet.

Til gengæld ser det lovende ud for to kandidater, der er bosat i Horsens og opstillet i andre kredse, nemlig søskendeparret Mette Bock og Anders Samuelsen fra Liberal Alliance, der stiller op i henholdsvis Sydjyllands og Nordsjællands Storkreds.

Hedensted har ifølge Altinget også god mulighed for at få det lokale byrådsmedlem Daniel Toft Jakobsen i Folketinget valgt for Socialdemokratiet i Favrskov Kredsen nordvest for Århus. Han får også støtte fra Socialdemokraterne i Hedensted Kredsen, der opfordrer de lokale vælgere til at støtte Daniel Toft Jakobsen i håb om, at Favrskov og Hedensted tilsammen kan få valgt Daniel Toft Jakobsen, selvom det egentlig er imod de interne parti-regler, at to kredse støtter samme kandidat.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden