Færre khatsmuglere når Danmark

En intensiveret kontrol længere nede i Tyskland er formodentlig årsagen til, at khatsmuglere ikke så ofte når den dansk-tyske grænse, skriver Flensborg Avis onsdag.

Derfor går der længere og længere tid imellem, at politi og toldere i Slesvig-Holsten og Sønderjylland lander en ordentlig fangst af den euforiserende plante khat.

Tidligere kunne politiet tæt på den dansk-tyske grænse næsten ugentligt berette om store fangster af khat, der typisk blev transporteret fra Amsterdam i udlejede varevognen op gennem Tyskland og videre til Danmark og Sverige.

- Ifølge mine oplysninger bliver der lige nu taget mange khat-smuglere i Bremen- og Osnabrück-området, og de områder ligger jo også først for i forsyningskæden, siger Tim Wulff, der er vicepolitikommissær hos udlændingekontrolafdelingen i Padborg.

- Det er efterhånden omkring to måneder siden, at en smugler blev taget i Danmark med bilen fyldt med khat-planter, og det er usædvanligt. Jeg formoder, at de har intensiveret kontrollen omkring Bremen og Osnabrück, og det pynter jo ikke så meget i vores statistikker. Men det vigtigste er også, at forsyningslinjerne bliver ødelagt, siger Tim Wulff til Flensborg Avis.