TV der bevæger dig

Færre khatsmuglere når Danmark

Khat bliver beslaglagt, før det kommer til den danske grænse.

En intensiveret kontrol længere nede i Tyskland er formodentlig årsagen til, at khatsmuglere ikke så ofte når den dansk-tyske grænse, skriver Flensborg Avis onsdag.

Derfor går der længere og længere tid imellem, at politi og toldere i Slesvig-Holsten og Sønderjylland lander en ordentlig fangst af den euforiserende plante khat.

Tidligere kunne politiet tæt på den dansk-tyske grænse næsten ugentligt berette om store fangster af khat, der typisk blev transporteret fra Amsterdam i udlejede varevognen op gennem Tyskland og videre til Danmark og Sverige.

- Ifølge mine oplysninger bliver der lige nu taget mange khat-smuglere i Bremen- og Osnabrück-området, og de områder ligger jo også først for i forsyningskæden, siger Tim Wulff, der er vicepolitikommissær hos udlændingekontrolafdelingen i Padborg.

- Det er efterhånden omkring to måneder siden, at en smugler blev taget i Danmark med bilen fyldt med khat-planter, og det er usædvanligt. Jeg formoder, at de har intensiveret kontrollen omkring Bremen og Osnabrück, og det pynter jo ikke så meget i vores statistikker. Men det vigtigste er også, at forsyningslinjerne bliver ødelagt, siger Tim Wulff til Flensborg Avis.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden