Færre kører bil med julesnaps i blodet

December er lig med julefrokost og snaps, og det betyder julespritkontroller. Men i år lader flere bilen stå.

I perioden fra torsdag den 1. december til den 18. december gennemførte politiet de traditionelle ”julespritkontroller” i trafikken.

I år blev der landet over sigtet 310 førere for spirituskørsel. Ved julespirituskontrollerne i 2015 blev 438 bilister sigtet for spirituskørsel. 

 

Politiets fokus og kontroller var især rettet mod de store julefrokostdage torsdage, fredage og lørdage i ugerne op til jul. Men der blev også udført kontroller på søndage, hvor man jo stadig kan være påvirket efter indtagelse af spiritus aftenen forinden.

Og det er ikke bare i december måned at færre tager bilen efter at have drukket. I første halvår af 2015 blev 327 taget for spirituskørsel i Syd- og Sønderjylland, mens der i samme periode i år kun blev taget 283 bilister med spiritus i blodet.  

- Men det betyder ikke, at politiet nu kan lægge kontrolopgaven på hylden. Vi fortsætter løbende indsatserne mod spiritus- og narkokørsel i 2017, for tallet er stadig for højt, siger Erik Terp Jensen, centerchef i Rigspolitiets nationale færdselscenter i en pressemeddelelse. 

Spiritus og bilkørsel

  • Alkohol er en af de største dræbere i trafikken.
  • Omkring hver 5. trafikdræbte mister livet i en spritulykke.
  • I perioden 2011 – 2015 har 157 personer mistet livet i spritulykker på vejene.
  • Ni ud af ti spritbilister er mænd.