TV der bevæger dig

Færre sager med laserblændede piloter

Billund Lufthavn har haft langt færre tilfælde med piloter, der er blevet blændet af lasere. Også på landsplan er antallet faldet.

I weekenden blev en pilot igen blændet af en laserstråle under indflyvningen til Billund Lufthavn.

Men ellers er antallet af episoder med de grønne laserpinde i Billund Lufthavn faldet kraftigt siden 2010, hvor der var 12 tilfælde.

- I 2011 var vi nede på et antal på fire rapporter, og i 2012 er vi ind til nu inklusiv den i lørdags også nede på fire rapporter, siger sikkerhedschef i Billund Lufthavn, Lars Hansen til P4 Trekanten.

Fire episoder er stadig for meget, for det er livsfa

rligt at blænde en pilot, så han mister nattesynet under den lave indflyvning.

Høj straframme

- Der er mange procedurer, han skal følge, og han skal gøre en masse ting lige hurtigt efter hinanden. Og så skal han jo tydeligt kunne se sine instrumenter og i mange situationer også kunne se tydeligt ud af vinduet for at orientere sig om flyets position, for at lande flyet på en sikker måde, siger Lars Hansen til P4 Trekanten.

Sikkerhedschefen tror, den meget opmærksomhed har været med til at skræmme laserlømlerne. Og bliver man taget, er strafferammen på helt op til otte års fængsel for at sætte andres liv på spil.

- I 2010 var der meget aktivitet på det her område og dermed meget fokus på det. Der er kommet meget information ud om det, og der har været nogle konkrete hændelser, hvor der er sket en efterforskning og fulgt op på det fra politiets side. Så man skal ganske enkelt lade være med det der, siger han til P4 Trekanten.

På landsplan er antallet også faldende. Ind til videre er 62 piloter blevet blændet af lasere i år. Sidste år var det 113, viser tal fra Trafikstyrelsen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden