Færre virksomheder drejer nøglen i Sydjylland

337 virksomheder gik konkurs i september. Men især i det sydlige Jylland og på Sjælland falder antallet af konkurser støt.

September-tallet for konkursbegæringer er faldet med 12 pct. i forhold til samme måned sidste år, viser en konkursanalyse fra kreditvurderingsinstituttet Experian, som Ritzau omtaler.

- Hvis man ser på de seneste 12 måneder, har der været et fald på 21,8 procent sammenlignet med samme periode et år tidligere. Kun Bornholm viser en mindre stigning i antallet af konkurser - alle andre har haft et fald. Lolland-Falster og Fyn har over det seneste år haft de største relative fald i antallet af konkurser, lyder det i konkursanalysen fra Experian.

I det sydlige Jylland drejer færre virksomheder nøglen om. I Midt- og Vestjylland steg antallet af konkurser derimod kraftigt. Det skyldes dog ifølge Experian, at 12 af de 46 konkurser i Midt- og Vestjylland er på samme adresse.

Med de nye tal for september er gennemsnittet over de seneste 12 måneder nu nede på 353 konkurser om måneden. Det er det laveste antal konkurser for en periode på ét år siden januar 2009.