Faglært? Nej tak!

Unge gider ikke erhvervsuddannelserne. Nu forsøger Undervisningsministeriet med ny kampagne at lokke dem tilbage.

Danske virksomheder kommer til at mangle faglærte i fremtiden, hvis de seneste års lave antal ansøgere til erhvervsuddannelserne fortsætter.

De seneste ti år er søgningen til erhvervsuddannelserne direkte fra 9. og 10. klasse faldet fra ca. 30 pct. for ti år siden til 19 pct. i dag.

Så nu lancerer Undervisningsministeriet en kampagne om erhvervsuddannelserne. I kampagnen får elever, der er stolte af deres uddannelse, ordet.

- På de 107 meget varierede erhvervsuddannelser er der noget for alle ? uanset om man er bedst på kontor, på værkstedet, på byggepladsen, i køkkenet eller sammen med de syge og de ældre. Med reformen af erhvervsuddannelserne bliver der samtidig endnu flere muligheder for talentspor, videreuddannelse gennem en eux, et attraktivt ungdomsuddannelsesmiljø og en forstærket uddannelsesgaranti, der sikrer praktikpladser inden for de fleste uddannelser, siger undervisningsminister Christine Antorini i en pressemeddelelse.

 

 

En erhvervsuddannelse er en praktisk betonet uddannelse, og det meste af uddannelsen foregår i en praktikvirksomhed som for eksempel en større industrivirksomhed, et værksted, et køkken eller en butik. Den teoretiske del af uddannelsen foregår enten på en erhvervsskole, som kan være en handelsskole, en teknisk skole og et AMU-center, eller på en landbrugsskole eller en social- og sundhedsskole.