Faglig blokade i Arbejdsretten igen

Kristelig Arbejdsgiverforening vil have Arbejdsretten til at erklære den faglige blokade mod restaurant Vejlegården i Vejle for ulovlig.

Fagforeningen 3F har i to måneder blokeret Vejlegården.

To gange har Kristelig Arbejdsgiverforening som repræsentant for Vejlegården trukket 3F Vejle og LO i Arbejdsretten for at opfordre til kundeboykot.

Gruppeformand Henning L. Troelsen, 3F Vejle, siger, at fagforeningen i den ene sag erkendte, at den gik for langt.

- Men anden gang erkendte vi ikke noget som helst, siger han.

Kristelig Arbejdsgiverforening mener, at foreningen fik medhold i begge sager.

- I fodbold er det sådan, at hvis man to gange i samme kamp har fået det gule kort, ryger man ud. Nu går vi efter, at 3F skal have det røde kort - fordi de på ingen måde er interesseret i at optræde efter reglerne. Og så må konsekvensen være en udvisning; altså at Arbejdsretten siger, at konflikten må stoppe, siger Karsten Høgild, direktør i Kristelig Arbejdsgiverforening.

Arbejdsgiverforeningen henviser til, at 3F har uddelt løbesedler med opfordringer til ikke at spise på Vejlegården og ført systematisk registrering af alle kunder på restaurationen.

3F risikerer også at få en sag om krænket ophavsret fra Vejle Amts Folkeblad. Fagforeningens medlemmer har uddelt kopier af en meget kritisk madanmeldelse af Vejlegården.

3F blokerer Vejlegården, fordi restaurationen har indgået overenskomst med Kristelig Fagforening. 3F har tidligere fået en kendelse i Arbejdsretten, der giver fagforeningen ret til at organisere de ansatte.

Sagen skal behandles i Arbejdsretten 7. juni.