Faglige Hus dømt til at betale

Faglige Hus forsøgte at løbe fra aftale med Team Esbjerg men må nu betale over 700.000 kr. efter dom i byretten.

Byretten har sat et punktum i en usædvanlig og usædvanlig hård strid mellem Det Faglige Hus og Team Esbjerg. Håndboldklubben vandt kampen efter at have stævnet Det Faglige Hus for manglende betalinger i fobindelse med sponsorater, slutspilbonus, betaling af kontingenter og refusdion af lønudgifter.

Tilfreds

Økonomien i Team Esbjerg har været tyndslidt på grund af de manglende indtægter fra Det Faglige Hus. Så de 735.000 kr. er kærkomne.     
- Vi er yderst tilfredse med, at retten i Esbjerg har valgt at give os medhold på stort set alle punkter. Vi har henholdt os til den aftale, der i sin tid blev lavet mellem parterne, og som man ikke kan løbe fra. Beslutningen om at anlægge sag mod Det Faglige Hus har selvfølgelig en økonomisk betydning, men det har primært været et spørgsmål om hæderlighed og moral, siger bestyrelsesformand i Team Esbjerg Bjarne Pedersen.

Vred Nim

Undervejs i striden blev lederen af Det Faglige Hus, Johnny Nim, så vred, at han med ét opsagde adskillige sponsorater hos byens eliteklubber. Det skete angiveligt i skuffelse over, at borgmester Johnny Søtrup (V) lagde rådhus til Team Esbjergs pressemøde, hvor der blev givet en gevaldig kritik af Det Faglige Hus og Johnny Nim for at sende Team Esbjerg ud i økonomisk uføre ved ikke at betale de aftalte beløb.