TV der bevæger dig

Fakta åbner ny butik syd for grænsen

00:30

Den største af de to Fakta-butikker i dag syd for grænsen.

Fakta- butikken i Aventoft ligger lige ved siden af Fleggaard Foto: PEBR

1 af 3

Den danske discount-kæde Fakta, som ejes af Coop, er gået i gang med at bygge butik nummer tre syd for grænsen. Den ventes at åbne til foråret.

På ni måneder har de to Fakta-butikker, som åbnede i grænselandet i marts, haft en million ekspeditioner, og den største butik, i Harrislee, har en omsætning på et stort trecifret millionbeløb. Ligeså meget som en dansk Kvickly-butik, skriver Jyllands-Posten.

- I weekenden er vores parkeringsplads fyldt til bristepunktet, siger Ronny Glindemann, salgsdirektør for Fakta i Tyskland til Jyllands-Postens erhvervssektion. Det er en god indikator på vores succes.

Mange forbrugere i det sydlige Jylland har vænnet sig til at købe dagligvarer i Tyskland, hvor momsen kun er 7 procent mod 25 procent i Danmark. Samtidig slår Fakta på, at de sælger en lang række af danske dagligvarer.

- Hos os kan kunderne få leverpostej fra Stryhns, brød fra Kohberg og mælk fra Thiese Mejeri. Men priserne er tyske, siger Ronny Glindemann.

Fakta i Tyskland har ca. 2000 af de mest populære varer fra Coops sortiment. Det er færre varenumre end i de tyske butikker.

Artiklen fra Jyllands-Posten

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden