Falchen fløj til grænsen – og fortalte om sin ungdom

Michael Falch vendte tirsdag tilbage til byen, hvor han levede sine vigtige ungdomsår.

I en fuldkommen proppet Café Victoria i Tønder præsenterede musikeren, skuespilleren og forfatteren Michael Falch tirsdag sin bog "Til grænsen" med den vigtige undertitel "ungdomserindringer".

I bogen fortæller han om sin ungdom i Tønder. Med langt hår og frynsevest møder han den første dag en forbundsfælle, der inviterer ham på Schweizerhalle og hash. Og så er Michael Falchs ungdomsliv i Tønder i fuld gang. Snart handler det også om revolution, fed musik og piger, piger, piger.

quote

Min ven og jeg, ja vi lavede sådan en....undersøgelse af vores...og ja jeg tabte!

Michael Falch, musiker, skuespiller og forfatter, Korsør

- Når man læser bogen her, ved man hvor stor - eller lille - min..., og tilhørerne ved hvad han mener og griner højlydt.

- Min ven og jeg, ja vi lavede sådan en....undersøgelse af vores...og ja jeg tabte!

Bogen, der er udgivet på Gyldendal Forlag, handler ikke kun om Michael Falch, men lige så meget om den tid han var ung i. 70'erne. Og om en opvækst i en "afsidesliggende dansk provinsby", som der står i pressematerialet.

En opvækst med den ungdommelige erotik, kedsomheden i byen og om sine forældres hjerteskærende kriser.

- Jeg har skrevet en selvbiografi, men har ikke ønsket at udlevere nogen og har derfor bedt om tilladelse til at skrive om oplevelser, der er meget personlige. Der er kun to, jeg ikke nævner ved navn for at beskytte dem, fortæller Michael Falch.

Den 61-årige sanger bor nu i Korsør. Men en kort strøgtur i eftermiddag vidnede om, at Tønder stadig elsker den "langhårede flipper med frynsevest".

Med to af sine ungdomsvenner gav han til sidst tre numre på akustisk guitar.