Falck: 800 medarbejdere går usikker fremtid i møde

Region Syddanmark har meddelt Falck, at regionen har afsluttet sit udbud af ambulancetjenesten med at tildele kontrakten i alle regionens fire områder til andre bydere end Falck. Falck beklager især over for de berørte medarbejdere, at det ikke lykkedes at genvinde opgaven.

Efter næsten 100 år som leverandør af ambulancetjeneste til borgerne på Fyn og i den sydlige del af Jylland står Falck til at miste denne opgave fra 1. september 2015. Det er resultatet af Region Syddanmarks udbud af ambulancetjenesten, som fremover skal udføres af henholdsvis den hollandske operatør BIOS og den danske operatør Responce.

Den hidtidige omsætning i ambulancetjenesten i Region Syddanmark udgør omkring fire procent af Falck-koncernens samlede omsætning.

- Falck har aktiviteter i 44 lande og er vant til både at vinde og tabe kontrakter. Alligevel er vi berørte over miste ambulancetjenesten i Region Syddanmark, hvor vi gennem årtier har haft et virkeligt godt og tillidsfuldt samarbejde med myndigheder og borgere. Ikke mindst er vi dog kede af den mere usikre fremtid vores medarbejdere uundgåeligt går i møde, siger Falcks koncernchef Allan Søgaard Larsen.

De vindende hollandske bud var mere end 15 procent lavere end Falcks bud.

- Vi har brugt de samme kalkulationsprincipper, som sidste år gav os lavere priser end alle danske konkurrenters ved udbuddene i både Region Midtjylland og omkring Roskilde. Desuden har vores tilbud tidligere vist sig særdeles konkurrencedygtige såvel over for kontrolbud som i sammenhæng med andre ambulanceudbud. Derfor undrer de meget lave hollandske priser os, men vi accepterer naturligvis resultatet af udbuddet og fokuserer nu på at levere en ambulancetjeneste af sædvanlig Falck-kvalitet til borgerne i Region Syddanmark indtil den 1. september næste år, siger redningsdirektøren i Falck, Lars Vester.