Falck ferieafløser for forsvaret

Beboere og turister i Oksbøl og omegn kan i sommer få hjælp af en akutbil, hvis de kommer til skade eller bliver ramt af alvorlig sygdom.

Det sikrer en aftale, som Region Syddanmark netop har indgået med Falck. Falck stationerer en akutbil i Oksbøl i perioden 14. juli til 5. august.

Oksbølslejrens militærlægebil dækker normalt området, men på grund af besparelser i forsvaret holder militærlægebilen sommerferie.

- Der er jo rigtig mange turister i Oksbøl og omegn i sommerperioden. Derfor stod vi med noget af et problem, da forsvaret meddelte os, at militærlægebilen i år skulle holde sommerferie. Aftalen med Falck sikrer fortsat hurtigt hjælp på skadestedet, hvis uheldet skulle være ude her i sommervarmen, siger Thyge Nielsen (V), der er formand for Region Syddanmarks akut- og ø-udvalg.

Forsvaret har varslet, at militærlægebilen også står stille i uge 42, 51 og 52 i år.

Region Syddanmark vil efter prøveperioden med akutbilen tage stilling til, hvordan en mere permanent afløserordning kan skrues sammen.

Fakta

Falcks akutbil bliver placeret på brandstationen i Oksbøl og rykker ud i tidsrummet 8-22. Akutbilen bliver bemandet med en paramediciner, og den rykker ud sammen med en ambulance, når en skade eller sygdom truer liv eller førlighed.

Varde Kommune og Oksbøl-området dækkes af ambulancer stationeret i Varde, Ølgod, Nørre Nebel og omegnskommunerne. Der er en døgndækkende akutlægebil i Esbjerg og en døgndækkende akutbil i Grindsted. Hjemmeplejen i Varde rykker ud som 112-akuthjælpere i den nordlige del af Varde Kommune.

Hovedopgaven for Oksbøllejrens militærlægebil er at stå til rådighed for personalet i lejren.

Ud over denne opgave har Region Syddanmark en aftale med forsvaret om, at militærlægebilen rykker ud og hjælper, når beboere i området kommer slemt til skade eller bliver ramt af alvorlig sygdom.

Lægebilens dækningsområde er primært Varde Kommune og her især Oksbøl-området, hvor militærlægebilen er første præhospitale enhed på skadestedet. Militærlægebilen er koblet op på regionens præhospitale system.