TV der bevæger dig

Falck-folk: Sludder med chikane af BIOS

Niels Erik Søndergård mener Falck chikanerer BIOS-ansatte. Nu svarer Falck-folk igen

Talsmænd og tillidsrepræsentanter fra Falck sender brev til Region Syddanmark. De afviser påstande om chikane af BIOS og kalder det for en smædekampagne

Luften er tyk af beskyldninger og anklager i sagen, der handler om de to konkurrerende ambulancefirmaer Falck og BIOS.

I går mandag stod redderen Roy Pendegast fra Haderslev og regionsrådsmedlem Niels Erik Søndergaard fra Dansk Folkeparti frem og beskyldte Falck for at spænde ben for BIOS og chikanere de reddere, der skifter over til BIOS.

Falck afviste i går beskyldningerne. Nu har talsmænd og tillidsrepræsentanter taget initiativ til et brev, der er sendt til Region Syddanmark. Læs hele brevet her:

Til Region Syddanmark

Medlem af Regionsrådet i Region Syddanmark Niels Erik Søndergaard udtaler sig idag til TV-Syd omkring det han kalder chikane og psykologisk pres fra Falcks side for at hindre reddere i at søge job hos ambulancefirmaet BIOS.

Disse påstande kan på det kraftigste afvises af reddergruppen i Region Syd. Falcks Redningskorps har efter vores overbevisning på intet tidspunkt hverken truet eller bortvist reddere, der ønskede at indgå kontrakt med BIOS.

Det siger sig selv, at langt størstedelen af de knap 300 mand som BIOS på nuværende tidspunkt menes at have kontrakt med, må være ansat i netop Falck endnu. Ingen af dem er så vidt vides hverken opsagt eller bortvist ???

Når en medarbejder derimod begynder at arbejde aktivt for et konkurrerende firma, ansættes i ledende stillinger eller markedsføres som sådan på sociale medier ser vi det som den største naturlighed, at medarbejderen ikke længere arbejder i hverken Responce eller Falck.

Det er på ingen måde noget redderne hverken frygter eller er bange for. Det giver slet ikke mening!!!

Redderne er dog fortsat yderst betænkelige og bekymrede ved den måde Region Syddanmark har valgt at udforme og gennemføre hele dette udbud på. Og også her udtaler vi os udelukkende på egne vegne og på ingen måde som repræsentanter for Falcks Redningskorps.

Redderne opfatter det endvidere som benspænd og chikane mod redderne fra Region Syddanmarks side, at AMK vagtcentralen pr. 1. juni har valgt at indkøre et midlertidigt nøddisponeringssystem, der lader fuldstændig hånt om reddernes arbejdsmiljø og de overenskomstmæssige forpligtelser. Regionen gik fra et fungerende system til en midlertidig nødløsning, som ikke kan håndtere pauseafvikling, i flere tilfælde ikke har disponeret nærmeste ressourcer og ikke kan opdage hvis reddernes arbejdstidsbestemmelser trædes under fode.

Niels Erik Søndergaards horrible påstande må stå for hans egen regning. Det lugter af mudderkastning og smædekampagne.

Fakta er, at BIOS ikke har formået at opnå reddernes tillid, har sovet i timen, har omgået sandheden lemfældigt og nu prøver at sværte en i vore øjne hæderlig og ansvarlig virksomhed.

Redderne har i månedsvis på regionalt plan råbt vagt i gevær og hver gang har Regionsrådet valgt at ignorere advarslerne.

Hilsen talsmænd og tillidsmænd fra stationerne

Aabenraa, Tinglev, Haderslev, Vojens, Sønderborg, vejen, Grindsted, Ribe og Brørup.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden