Falck varsler afskedigelser

Falck i Region Sydjylland har varslet en reduktion af medarbejderstaben med 24 medarbejdere. Samtidig kan det ikke udelukkes, at der følges op med fyringsrunder i andre Falck-regioner.

Problematikken er nemlig mange steder den samme:

- Vi tager hvert år elever ind og uddanner dem, hvorefter de indgår som en naturlig del af den personaleudskiftning der naturligt er i virksomheden. I år har vi således 46 elever inde. Men vi må konstatere, at personaleudskiftningen er faldet markant og det betyder, at vi ikke har plads til at opsluge eleverne som tidligere, siger Erik Møberg, regionsdirektør for Falck i Sydjylland, til Danmarks Transport-Tidendes netavis.

Han understreger dog, at det ikke er ensbetydende med, at det er de nyuddannede medarbejdere, der afskediges.

- Det kan også være andre medarbejdere - vi må bytte rundt, for at få tingene til at gå op, siger Møberg.

Falck har overvejet at tage færre elever ind ? og der bliver således lidt færre til næste år.

- Men det er en balancegang. Vi ved, at vi har en medarbejdergruppe, som kan gå på pension, men som tilsyneladende bliver længere på arbejdsmarkedet. Desuden betyder konjunkturerne, at medarbejdere holder fast i deres jobs, og det påvirker ligeledes personaleomsætningen, siger Erik Møberg, der understreger, at ?Falck ikke er vant til at lave så store tilpasninger, men at det desværre er blevet nødvendigt?.

Han tror dog ikke, at der bliver tale om 24 afskedigelser.

- Nu er vi i en fase, hvor vi har varslet afskedigelserne. Jeg tror bestemt, at tallet bliver mindre i den kommende tid ? fordi nogle vælger et nyt arbejde eller måske alligevel vælger at på pension.