TV der bevæger dig

Familie-interesse for skunk koster far og søn fængsel

Skunk dyrkes ofte under kunstlys og med kunstvanding - såkaldte skunklaboratorier.

Det koster en far og søn på henholdsvis 44 og 23 år fra Gedved to måneder i fængsel, at de i fællesskab har drevet et skunk-laboratorium i Horsens.

Far og søn forklarede torsdag i retten i Horsens, at de havde lavet laboratoriet for at få tiden til at gå og for at bruge planterne i medicinsk øjemed. De havde også fået oprettet en web-shop, hvor de solgte udstyr og frø.

Begge blev idømt fem måneders fængsel, hvoraf de to måneder skal afsones. Faren skal desuden udføre 60 timers samfundstjeneste, og sønnen skal i misbrugsbehandling.

Sønnen blev også idømt en bøde på 50.000 kroner for at transportere fyrværkeri. I december 2014 blev han standset af politiet lidt fra sin bopæl, hvorfra han solgte fyrværkeri.

Da han blev standset, kørte han rundt med store mængder af det i bilen. Fyrværkeri er farligt gods, og der stilles store krav til, hvordan man må transportere den slags. Ingen af disse krav var opfyldt, og derfor blev han også idømt en bøde for transporten. Det oplyser specialanklager for Sydøstjyllands Politi Pernille M.A. Moesborg i en pressemeddelelse om dommen. 

Fakta om skunk

Skunk er en forædlet udgave af den almindelige hampeplante. Det euforiserende stof i planten hedder tetrahydrocannabinol (THC).
I almindelige hampplanter er THC-indholdet fem-otte procent, mens det i skunk typisk er over 15 procent. Nogle gange kan det nå helt op på 30 procent.
Skunk dyrkes ofte  under kunstlys og med kunstvanding - såkaldte skunklaboratorier.
 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden