Familie reddet af røgalarm

Et glemt stearin lys var nytårsmorgen årsag til en brand i Ladegårdsvej ved Kværs. Et ægtepar og deres søn blev vækket af en røgalarm og slap ud af huset.

Brandalarmen indløb kl. 4.24. Branden menes at være opstået i husets køkken eller stue. Begge rum er totalt udbrændtd - og der er sket røg- og sodskader på husets første sal.

En af beboerne mener, at hun har glemt et stearinlys, da familien gik til ro efter at have fejret nytårsaften.

De tre personer blev kørt til observation for røgforgiftning på sygehuset i Sønderborg.

Også familiens papegøje blev redet ud af huset. Den fik midlertidigt logi på brandstationen, hvor et vennepar til ejerne i eftermiddag kunne hente den.

Butik og tre biler brændte

Foruden branden ved Gråsten melder politi og beredskab i Syd- og Sønderylland kun om få skader.

I Esbjerg kom en raket på afveje på Marsvænget. En bil blev antændt - og garagen og tre biler brændte. Der skete også skade på en tilstødende villa.

-En nabo har fortalt at et raketbatteri væltede og to ildkugler  blev sendt ind i garagen, hvor noget tøj og en madras blev antændt.

- Tre biler, to garager udbrændt og mindre skade på et udhæng, gør indsatsleder Niels Holm op efter slukningen.

Brand nytår Esbjerg 010110

En af de ødelagte biler ved branden i Esbjerg. 

Butik udbrændte 

Tilbage i Kolding væltede et fyrværkeribatteri og antændte en butik på Haderslevvej. Beboere og deres dyr blev evakueret ved branden, hvor butikken udbrændte.

Skadechef Michael Holbæk fra Nordic Skadeservice oplyser, at der er sket omfattende skade i butikken. Ejendomemn er sikret og der er suget vand op. Først på mandag vil forsikringsselskaberne taksere skaderne.

Brandmand faldt ned fra stige

Politiet i Syd- og Sønderjylland har haft en enkelt brandanmeldelse allerede torsdag eftermiddag.

På Pebermarksvej i Rens  ved Bylderup-Bov skete der skader på en lille lade, hvor der blev opbevaret forskellige gamle effekter. Brandårsagen er endnu ukendt. Brandenblev anmeldt kl. 15.43.

Brandårsagen er heller ikke kendt ved en brand i en ejendom på Oksevej i Padborg ved 21-tiden.

En beboer kom hjem fra arbejde til sin lejlighed i ejendomme og opdagede, at det brændte. Der var ikke andre personer i huset, som har tre lejemål. Men to katte blev reddet ud.

Under slukningen faldt en brandmand ned fra stigen. Det frygtedes, at han havde brækket skulderen, men det viste sig, at den var slået af led.

Skulderen blev sat på plads på stedet.

Brandskade på gymnasium

Ved Varde Gymnasiums indgangsparti blev et ryger-aflukke brandskadet. Der blev fundet tre gaspatroner itl lightere. Lidt mur er svedet og der er sod og røgskade, men kun i mindre omfang.

Branden blev opdaget kl. 1.39.

To minutter senere blev politiet kaldt til hærværk på et skur i den anden ende af politikredsen: På stadion i Skelde ved Broager.

Desuden har der været brand i en tolænget gård i Avnsbøl ved Sønderborg ved fire-tiden. Halvdelen af den ene længe fik lov at brænde ned  under brandvæsenets kontrol, men resten blev reddet. Brandårsagen er ukendt.

Ubeboet hus antændt

På Gefionvej i Kolding brød en ubeboet villa i brand ved 22.20 tiden. Branden var formentlig antændt af fyrværkeri. Ingen personer kom til skade.  

 Fra branden i Koldig, hvor et butikslokale udbrændte.

Det ubeboede hus på Gefionsvej udbrændte. Brnadårsagen er ikke kendt, men

kan tænkes at være vildfarent fyrværkeri.