Familien Eisenhardt inviterer flygtninge til fællesspisning

Hver dag på Spejdernes Lejr følger TV SYD familen Eisenhardt. Torsdag aften inviterede familien tre nydanskere til fællesspisning og kortspil

Holder I jul nede i Syrien? Hører I dansk musik? Hvad er det arabiske ord for hygge? Spørgsmål var der nok af, da familien Eisenhardt torsdag aften inviterede tre flygtninge til aftensmad og UNO. 

quote

Vi skal stå med åbne arme, for tænk nu, hvis vi selv kommer i nød, så håber vi da også, der er nogen, der tager imod os.

Klaus Eisenhardt, lærer, Rødekro. 

De tre nydanskere kommer fra fællesskabet ’nye danskere – nye spejdere’. Abdul Hadi Said var en af dem, der var med til fællesspisningen. Han kommer fra Afghanistan og har boet i Danmark i fire år.

- Det betyder rigtig meget for mig at være her på spejderlejren, for jeg kan lære dansk og snakke med nye mennesker. Jeg kan få nye venner, jeg måske kan mødes med igen, siger Abdul Hadi Said til TV SYD.

Fællesspisningen torsdag aften blev holdt i det område, hvor spejderne fra Aabenraa Kommune holder til. 270 spejdere fra kommunen var med.

- Det der har været vigtigt for mig og for os i spejderbevægelsen, det er at give nogle værdier videre til sine børn. Det her er også mennesker, og vi skal også behandle dem på en ordentlig måde, og vi skal også byde dem velkommen i fællesskabet, siger Klaus Eisenhardt til TV SYD.

Menuen stod på helstegt pattegris. Klaus Eisenhardt havde fået at vide, at det ikke skulle være noget problem med svinekødet. Det viste det sig dog at være. Det problem blev hurtigt løst, og de fandt kylling til nydanskerne. Efter middagen var der kortspil og grin til dessert.  

For Klaus Eisenhardt er det vigtigt at tage godt imod nydanskerne.

- Vi skal stå med åbne arme, for tænk nu, hvis vi selv kommer i nød, så håber vi da også, der er nogen, der tager imod os, siger Klaus Eisenhardt.  

13 nydanskere er på Spejdernes Lejr fra onsdag til fredag. De bor i lejren sammen og besøger forskellige steder i lejren for at møde nye mennesker.