Familier lærer at holde ferie

15 særligt udvalgte familier i Horsens Kommune har fået tilbudt en uges ophold i feriekolonien Horsnæsbo ved Juelsminde i august. Her skal de lære at holde ferie.

For nogle sårbare familier kan dét at tage initiativ til en sommerferie virke helt uoverskueligt. Resultatet bliver derfor ofte, at de ingen steder kommer.

Blod på tanden

- For nogle forældre er det en helt ny oplevelse at skulle holde ferie sammen med deres børn. De fleste familier har desuden kun et meget lille eller slet intet netværk. Vi håber derfor, at opholdet vil resultere i en masse nye oplevelser og venskaber. Vi håber også, at ferien giver familierne så meget blod på tanden, at de efterfølgende tør springe ud i andre sociale aktiviteter, siger Helle Marie Drud-Jensen og Susann Holm-Christensen, der er familiebehandlere på Børnefamiliecenter Fuglevang.

Lidt nervøse

For de 15 familier, som er tilknyttet behandling på Børnefamiliecenter Fuglevang, bliver opholdet en blanding af ferie og støtte.

For Connie og Poul-Erik Petersen og deres to sønner William på 10 og Andrew på 15, bliver ferien en tiltrængt mulighed for at slappe af med andre familier med lignende udfordringer:

- Vi glæder os rigtig meget, men er samtidig lidt nervøse for, om det nu også kommer til at gå, siger Connie og Poul-Erik og tilføjer, at det har været grænseoverskridende at sige ja til tilbuddet:

- Det er svært at skulle dele problemer med andre, men jeg er overbevist om, at vanskelighederne vil synes mindre, når vi er sammen med ligesindede. Samtidig håber jeg på, at vi får dannet netværk med nogle af de andre forældre, og at børnene får en masse gode oplevelser sammen.

Opholdet på Horsnæsbo er kommet i stand takket være midler fra Lions Club i Horsens, Bygholm og Brædstrup.

Frits Kristoffersen fra arbejdsgruppen/fællesprojektet i Lions udtaler:

- Ved at støtte et ferieophold til sårbare familier håber vi på at nå en gruppe mennesker, som ellers kan være svære at få fat i. Opholdet vil desuden sikre, at børnene på lige fod med deres kammerater kan fortælle om ferieoplevelser, når de mødes i skolen igen.