Fanø Efterskole lukkede ikke

På gårsdagens ekstraordinære generalforsamling, hvor Fanø Efterskoles bestyrelse indstillede til at lukke skolen, blev efterskolen ikke lukket.

Det krævede, at to tredjedele af skolekredsen på gårsdagens generalforsamling stemte for en lukning. Men kun syv medlemmer stemte for lukningen. 20 medlemmer stemte blank og 20 stemte imod lukningen.

Mødet er i dag til TV SYD blevet beskrevet som kaotisk, og bestyrelsen ville hverken fremlægge regnskab eller budget.

Selvom lukningen ikke kom i går, kan den komme allerede i morgen fredag. Fagforeningen 3F har på vegne af en medarbejder, der ikke har fået løn i december, begæret efterskolen konkurs. Fredag skal skolen i skifteretten, og med mindre der pludselig er penge til den fortsatte drift, vil skolen her lukkes.

Siden eleverne blev sendt hjem før jul, med beskeden om at de ikke skulle vende tilbage, er der blevet sagt og skrevet meget. Lærere og tidligere bestyrelsesformand, Karsten Schmidt, har sagt, at skolens økonomi ikke var skyld i den umiddelbare lukning, som bestyrelsen ellers sagde.

I stedet mener de, at det er dårlig ledelse fra den nye forstander, der gjorde det umuligt at drive skolen. Forstander Kent Nymark har hidtil ikke udtalt sig til medierne, men henviser i stedet til bestyrelsesformand Nils Suneson, der heller ikke har været til at få fat i.