Fanø Sparekasse meldt til politiet

15 pengeinstitutter er blevet politianmeldt af Finanstilsynet. Bl.a. Fanø Sparekasse. Anmeldelserne handler om fejl i oplysninger om renter. Sparekassen kalder det en storm i et glas vand.

- Vi betragter sagen som en storm i et glas vand, siger direktør Freddy Christensen, Fanø Sparekasse, til TV SYD. Det er rigtigt, at vi skal notere, at rentesatsen på en række lån er variabel, og det havde vi ikke. Men fejlen er rettet for snart et år siden - og ingen kunder har tabt penge på den manglende oplysning.

Skal følges

Finanstilsynets politianmeldelse vil formentlig resultere i en bøde.

- Reglerne skal selvfølgelig følges. Men vi betragter det som en meget lille sag, som vi har brugt mange kræfter på.Jeg tror, at Finanstilsynet ønsker at statuere nogle eksempler, så de fremover kan uddele bøder, hvis vi træder ved siden af.

Freddy Christensen understreger, at der ikke ligger en bevidst strategi bag fejlen i pris-skiltningen.

-Vi tilstræber altid at følge loven fuldstændigt.

Påtaler

Foruden de 15 politi-anmeldelser har 16 pengeinstitutter fået påtaler.

Finanstylsynet har færdiggjort en undersøgelse af de prisoplysninger, som pengeinstitutterne selv har lagt på deres hjemmesider.

Undersøgelsen har vist fejl i 31 ud af 32 undersøgte bankers oplysninger.

Behov for at rette op

- Undersøgelsen viser med al tydelighed, at der er behov for at få rettet op, så kunderne fremover får de oplysninger de har krav på, siger Annette Bjaaland Andersen fra Finanstilsynets Forbrugerkontor i en pressemeddelelse.

Hun fortæller, at Finanstilsynet nu vil gå i dialog med pengeinstitutternes organisation,

Rentepriser

Finanstilsynet har gennemført en screening af i alt 32 pengeinstitutters hjemmesider med henblik på at undersøge, om oplysningerne om blandt andet rentesatser og årlige omkostninger i procent (ÅOP) lever op til reglerne på området. Den endelige undersøgelse afslører fejl altså eller mangler hos 31 ud af 32 pengeinstitutter.

Det er især når det gælder opgørelsen af ÅOP, der er et tal, som viser, hvor dyrt et lånt reelt er, at der mangler oplysninger på pengeinstitutternes hjemmesider.

Præcis det, har tidligere fået Finanstilsynet til at politianmelde en række pengeinstitutter. Og nu er der altså indgivet anmeldelse mod 15 mere.

Ud over politianmeldelserne er der også givet påtaler til en række banker og sparekasser.