Far efter storbranden: Afviser rygter

TV2 viderebragte straks under branden af boligblokken i Kolding løse rygter om, at årsagen var to drenges leg med ild. Faderen afviser nu

Torben Hansen fik 3. grads forbrændinger bl.a. på begge fødder
Torben Hansen fik 3. grads forbrændinger bl.a. på begge fødder

Den 51-årige bogholder Torben Hansen og far til to drenge på 8 og 10 år står nu frem. Han fortæller TV SYD, hvordan han oplevede det, da branden brød ud i hans lejlighed på 3. sal.

- Den yngste sad inde i stuen og så tegnefilm, mens jeg og min ældste søn lå indei i soveværelset og så fodbold i tv, da der pludselig lød et brag inde fra børneværelset og døren ind til værelset sprang op.

Sort røg

Han for ind på børneværelset, hvor der var gået ild i en kurv med legetøj. Flammerne var allerede ved at brede sig blandt andet til en reol. Torben Hansen fik smidt kurven ud af vinduet, men ilden havde nu fået godt fat og en sort røg bredte sig hastigt.

Forbrændt

Han og en underbo, der var kommet til i mellemtiden, måtte opgive at bekæmpe ilden og flygtede ud af lejligheden med drengene. Sønnerne slap uden skader, men Torben Hansen fik 3. grads forbrændinger på begge fødder, ryggen og den ene tommeltot.

Afviser rygter

Torben Hansen afviser rygterne - blandt andet via TV2 - om, at brandårsagen skyldtes hans to sønners leg med ild.

- De var jo optaget af at se film, og den ældste søn lå lige ved siden af mig.

Et andet rygte om, at branden opstod, fordi han lå og røg i sofaen, afviser han også:

- Jeg har aldrig røget.

Overophedede batterier

På spørgsmålet om, hvorfor branden er opstået siger Torben Hansen:

- Jeg er jo på ingen måder ekspert, men jeg tror, at det kan være overophedede batterier i noget af børnenes legetøj, der har fået branden til at bryde ud.