Et par bowlingsko udløste volds-nat i nattelivet

Et par glemte bowlingsko udløste en voldsom nat i Kolding. En far og hans 27-årige søn blev mandag dømt for vold mod bl.a. en dørmand i Kolding.

Faren blev idømt 70 dages ubetinget fængsel, bl.a. for vold mod dørmand. Sønnen slap med 40 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste. Begge bad om betænkningstid med hensyn til anke.

Aftenen den 13. august fik et grotesk forløb. En 23-årig mand blev så fuld på en våd bowling-aften i Kolding, så han glemte at aflevere sine sko.

Episoden, som Retten i Kolding tog stilling til mandag, foregik ved Mørchs kælder i den indre by. Den 23-årige og hans venner bowlede i Kolding – og da de gik i byen bagefter, opdagede den unge mand, at han havde glemt at aflevere bowlingskoene.

Så tog begivenhederne fart. Den unge mand ville lave lidt sjov ud af forglemmelsen, så han gik rundt og spurgte tilfældige, om de ville købe et par billige sko?

Skal du kalde mig billig?

Ved et-tiden kom han forbi Mørchs kælder. Han spurgte en pige, om hun ville købe de billige sko.

Men pigen misforstod og sagde noget i retning af: ”Skal du kalde mig billig?”

Pigens 27-årige kæreste kom til – og han reagerede ved at slå den skosælgende mand to gange i hovedet med knyttet hånd, fortæller anklagerfuldmægtig Bjørn Dahl Larsen, Sydøstjyllands Politi, som mødte i retten.

Flere dørmænd forsøgte at holde fast i den 27-årige, som lå på jorden med en dørmand over sig. Samtidig kom den 27-åriges far, en mand på 50 år, til stedet.

Faderen gik hen og nikkede den skosælgende mand en skalle, hvorefter dørmændene også forsøgte at fjerne faderen fra stedet. Bagefter sparkede faren en dørmand i hovedet.

Både far og søn blev anholdt af politiet. Under turen til politistationen kaldte den 50-årige far desuden politiet for ”bøsserøve”, ”homo” og ”svans”, noterer anklageren i en pressemeddelelse.

Sønnen fik 40 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste, mens faren blev idømt 70 dages ubetinget fængsel. Retten lagde vægt på, at volden bl.a. blev udøvet mod en dørmand, som i kraft af sit arbejde er særligt udsat for vold.