Far og søn fængslet for campingtyverier

En irsk mand og hans søn er mandag eftermiddag blevet varetægtsfængslet, efter at de natten til mandag forsøgte at undslippe politiet i en vild biljagt i det midtjyske.

Den 41-årige mand er varetægtsfængslet i to uger, mens hans 16-årige søn er anbragt på en sikret institution i foreløbigt tre døgn.

Begge er sigtet i forbindelse med tyveri af tre campingvogne i Tjørring nær Herning søndag.

Omkring klokken 00.30 opdagede en patruljevogn tre firehjulstrækkere på udenlandske plader med hver sin campingvogn efterspændt ved Videbæk vest for Herning.

Førerne af firehjulstrækkeren var dog ikke interesserede i at tale med politiet og trådte i stedet speederen i bund. To af bilerne smed deres campingvogne og slap væk fra politiet.

Den irske far fortsatte flugten som spøgelsesbilist i sydlig retning på motorvejen mod Brande med fire patruljevogne i hælene og sønnen på passagersædet. Tre kvarter senere blev de stoppet af politiet, der havde spredt sømmåtter ud på vejbanen.

I forbindelse med efterforskningen modtog politiet et tip om, at de undslupne tyve muligvis opholdt sig på en campingplads i Sønder Omme.

Campingpladsens indehaver kunne samtidig bekræfte, at fem irske statsborgere havde lejet sig ind på pladsen.

- Dem besøgte vi så. Og vi fandt tre campingvogne hos gruppen, hvoraf de to var meldt stjålet. Derfor anholdt vi dem, siger politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning og fastslår:

- Men vi ikke umiddelbart koble dem sammen med tyveriet fra søndag.