Far solgte 8-årig for penge og stoffer

Mindreårige piger blev misbrugt seksuelt i uhyggelig sag fra Vejle. Fire mænd er tiltalt i sagen, som snart kommer for retten.

Knap har danskerne haft tid til at fordøje uhyrlighederne fra Brønderslev-sagen, før en ny sag om gruopvækkende overgreb mod børn er på vej til landets retssale.

Solgte datter til sex

Denne gang drejer det sig om en sag fra Vejle, hvor en far til to piger ifølge anklagemyndigheden har ladet sine døtre udsætte for seksuelle overgreb, dels fra sig selv og dels fra fire andre mænd.

Et af anklagepunkterne lyder på, at den i dag 49-årige far har solgt sin datter til sex til en mand i Vejle, der siden dengang er afgået ved døden.

Rig på uhyrligheder

Ifølge anklageskriftet modtog faren penge eller stoffer til gengæld for den otteåriges seksuelle ydelser.

Anklageskriftet mod de fire tiltalte i sagen, som også tæller farens bror, er rig på uhyrligheder. Det beskriver, hvordan faren lod sine døtre udnytte til samleje og andre former for seksuelle overgreb fra de andre mænd.

KOmmer ikke frem

Overgrebene fandt sted tilbage i 2002 og 2003. På det tidspunkt var den yngste datter omkring otte år, og den ældste omkring 15.

- Vi ser desværre ret tit, at sådanne sædelighedssager er ret gamle, fordi de forurettede ikke kommer frem noget før.

- Så det er ikke usædvanligt, at denne her sag ligger tilbage i 2002 og 2003, fortæller sagens anklager, Mette Schjoldager fra Sydøstjyllands Politi.

Mentalobservation

Politiet har kendt til sagen siden 2009, hvor de fire mænd blev varetægtsfængslet. Siden er de blevet løsladt.

Farbroren og en anden tiltalt er i forbindelse med en mentalobservation fundet at være lettere retarderede. Derfor vil anklagemyndigheden ikke gå efter en almindelig fængselsstraf til dem.

I stedet går man efter en foranstaltning, som indebærer kommunalt opsyn, anbringelse på en institution og for farbrorens vedkommende også misbrugsbehandling. Men faren og den fjerde tiltalte er fundet egnet til fængselsstraf.

For retten til efteråret

- Statsadvokaten har haft sagen forelagt og vurderer, at der ikke bliver tale om en straf, der overstiger fire års fængsel, siger anklager Mette Schjoldager.

Sagen skal behandles ved Retten i Kolding til efteråret.