TV der bevæger dig

Farlig medicin til demente: Sydjyske kommuner er topscorere

Foto: Colourbox

Esbjerg, Varde, Billund og Vejen kommuner ligger i top, når det kommer til brug af antipsykotisk medicin til demente. Det viser en opgørelse fra Videnscenter for Demens.

I Esbjerg, Varde, Billund og Vejen bruger de væsentlig mere farlig medicin end andre kommuner. Det viser en opgørelse fra Videnscenter for Demens. De har kortlagt forbruget af antipsykotiske lægemidler blandt personer fra 65-års alderen og opefter i Danmark i 2012.

Opgørelsen viser, at der er store kommunale forskelle på brugen af psykofarmaka til demente. I de fire sydjyske kommuner havde mere end hver tredje demente været i behandling med antipsykotisk medicin i perioden. Til sammenligning medicinerer Skanderborg Kommune kun 7,7 procent af de demente.

 

 

Antispykotisk medicin bruges som regel til behandling af uro, aggressivitet og andre adfærdsændringer hos demente, men det kan have svære bivirkninger. Det skriver Videnscenter for Demens på deres hjemmeside. Medicinen giver øget risiko for blandt andet blodpropper, hjerterytmeforstyrrelser og bevidsthedssvækkelse.

Efter de nye tal er kommet frem, har Esbjerg Kommune bedt Region Syddanmark om en opgørelse over tallene fra 2016.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden