TV der bevæger dig

Farlige landeveje

06:26

Billede fra den seneste ulykke på Tingvejen mellem Grindsted og Esbjerg. Foto: Morten Nielsen

1 af 2

Varde og Vejen Kommune ligger på en kedelig førsteplads når det kommer til dødsulykker og kvæstede på kommunernes landeveje.

Det viser en opgørelse, som Rådet for Sikker Trafik har lavet i forbindelse med hastighedskampagnen "Mit Hjem - Din Fart?"

De seneste fem år er 28 døde og 135 kvæstet på de mange lige vestjyske landeveje i Varde Kommune. I Vejen Kommune har der også været 28 dødsfald men færre kvæstede.

Varde Kommunes 135 tilfælde af alvorligt tilskadekomne i forbindelse med trafikulykker er kun overgået af Vejle Kommune, hvor tallet ligger på 157, som dog har to færre dødsfald.

I alt har der været 165 dødsfald i den sønderjyske trafik fra 2007-2011 og 804 personer kom alvorligt til skade på landevejene i Syd- og Sønderjylland i samme periode.

Rumleriller skal bremse udviklingen

Som et forsøg er der nu lavet rumleriller i midten og 90 km/t begrænsning på landevejen Tingvejen mellem Esbjerg og Grindsted, der skærer gennem Varde Kommune.

- De fleste trafikuheld sker på grund af uopmærksomhed i trafikken. Derfor kan vi mærke en klar forbedring ved strækninger med rumleriller, siger konstitueret politikommissær i Syd- og Sønderjyllands politi, Preben Christensen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden