Farligt kryds i Vejle har usikker fremtid

I marts mistede en mand livet i krydset Jennumvej/Bredstenvej i Vejle, og sidst i juli skete endnu en ulykke i krydset. Beboere og politikere vil have krydset sikret, men Vejdirektoratet tøver.

Torsdag aften mødes byrådspolitikere, beboere fra "Skibet" og medlemmer af lokalrådet med repræsentanter fra Vejdirektoratet.

De skal snakke om det farlige kryds Jennumvej/Bredstenvej i Vejle, hvor en 76-årig mand d. 27. marts 2015 blev dræbt i en ulykke.

I de seneste måneder har Vejdirektoratet analyseret krydset som en "sort plet" - et sted i trafikken, hvor der sker særligt mange ulykker, og mens undersøgelsen har stået på, er der sket endnu en ulykke i krydset.

Kommunen og beboerne har fået nok, og vil have krydset sikret med trafiklys eller en rundkørsel, før flere kommer til skade. Men før det kan ske, skal de have Vejdirektoratet med på ideen. Og det er langt fra sikkert, at det kan lade sig gøre.

Torsdag aften mødes parterne til et dialogmøde, for at diskutere krydsets fremtid. Indtil videre er der dog ikke tegn på, at Vejdirektoratet vil investere i at trafiksikre krydset.

Morten Skovlund, formand for Lokalrådet, Skibet og omegn.
Morten Skovlund, formand for Lokalrådet, Skibet og omegn.